12 parasta tekoälykuvageneraattoria
Haluatko luoda kuvia tai grafiikkaa tekoälyllä?
Tässä artikkelissa listaamme tekoälyllä toimivia kuvageneraattoreita. Monilla niistä pääset ilmaiseksi alkuun ja edistyneempiä ominaisuuksia saa usein lisämaksusta. Osa on suunnattu kenelle tahansa hupikäyttöön, mutta osa on täysin ammattikäyttöön tarkoitettuja.
Yleisesti homma toimii näissä AI-kuvageneraattoreissa siis siten, että annat tekstimuotoisen käskyn ohjelmalle, eli kuvailet millaisen kuvan haluat ja sitten tekoäly piirtää kuvan ruudullesi. Alalla kuvaillaan näitä sovelluksia myös nimellä ”teksti kuvaksi -generaattori”. Englanniksi ”text-to-image” tai mitä kyseisellä tekoälysovelluksella halutaan luodakaan, esim. text-to-music, -video, -speech jne.
Jos kaipaat lisätietoa tekoälyllä kuvien luomisesta, tuolla alempana listaamme 5 yleisvinkkiä näiden kuvangeneraattorien ymmärtämiseen. Jos puolestaan haluat muokata olemassa olevia kuvia tai grafiikkaa, lue myös: 7 parasta tekoälykuvankäsittelyohjelmaa.
Mutta, tässä poimintamme tämän hetken parhaista tekoälykuvageneraattoreista:
- Luo valokuvamaisia kuvia
- Luo grafiikkaa, taidetta, ym.
- Mahdollistaa erittäin realistiset kuvat
5 vinkkiä AI-kuvageneraattorien käyttöön
Vaikka AI-kuvageneraattorien käyttö on melko intuitiivista ja helppoa, tässä muutamia vinkkejä ja asioita, joita on hyvä tietää niihin liittyen.
1. Miten tekoälykuvageneraattori toimii?
Yksinkertaisesti selitettynä, tekoälyllä toimiva kuvageneraattori analysoi miljoonia, tai jopa miljardeja eri olemassa olevia kuvia, joiden perusteella se osaa luoda tyhjästä täysin omia kuvia.
Jos tekoälyn pitäisi luoda kuva lappilaisesta talvimaisemasta, se katsoo ensin tuhansia kuvia Lapista ja niistä ”kopioimalla” luo täysin oman kuvansa. Tai, onko se kopioimista vai ”inspiraation” ottamista, se on se iso kysymys tällä hetkellä alalla.
2. Kuinka saada parempia kuvia generoitua?
Tarkenna pyyntöjäsi. Kirjoita rohkeasti niin pitkä kuvaus kuin jaksat ajatella haluttua lopputulosta. Eli tee tarkennuksia esimerkiksi:
- käytä paljon värejä
- ihmisten ilmeet tulee olle iloisia/surullisia/…
- kuvan tulisi olla 80-luvun tyylinen/futuristinen/…
Usein myös kuvageneraattoreissa on tiettyjä tyyliasetuksia, joista voi itse valita tyylilajin. Kannattaa siis kokeilla useampaa eri AI-kuvageneraattoria, jotta se itselleen sopiva tyylisuunta löytyy.
3. Kuinka tekijänoikeusasiat tekoälyllä luoduissa kuvissa?
Jos tekoäly ”opiskelee” ihmisten ottamia kuvia, jopa ammattivalokuvaajien ottamista kuvista, kuinka on tekijänoikeuksien laita?
Jos tekoälyllä luodut kuvat menevät ammattikäyttöön, esimerkiksi yrityksen nettisivuille tai muuhun virallisempaan käyttöön, on syytä aina katsoa kuvageneraattorin ehdot liittyen tekijänoikeuksiin. Siellä on usein tarkennettu, että millaiseen käyttöön tekoälykuvia saa käyttää. Onko nämä ehdot sitten päteviä myös esimerkiksi Suomessa, sekin voi olla toistaiseksi vielä kysymysmerkki.
Tekijänoikeusasia lienee yksi iso haaste tulevina vuosina, kun tekoäly alkaa lyömään läpi monella eri luovalla alalla.
4. Miksi AI-kuvageneraattorit ovat niin kalliita? (Krediitit loppuu heti kesken?)
Harvassa AI-kuvageneraattorissa voi täysin ilmaiseksi luoda kuvia mielin määrin.
Tämä johtuu siitä, että AI-kuvan luonti vaatii servereiltä paljon prosessointitehoa sekä internet-datan kulutusta, joka puolestaan johtaa lisääntyneisiin kuluihin nettisivustojen ylläpitäjille. Täten tuskin löydät kovin helpolla täysin ilmaista tekoälykuvageneraattoria.
Toki tässäkin asiassa tulemme vuosien myötä päätymään tilanteeseen, jossa kuvien luominen on hyvin halpaa, ellei jopa ilmaista. Mutta, toistaiseksi useimmat sovellukset maksavat jotain.
5. Miksi AI-kuvageneraattorit ovat niin ”tyhmiä”?
Yritin tuossa tehdä Krea.ai:ssa kuvaa toiseen artikkeliin, seuraavanlaisella komennolla:
”an ai bot painting a canvas with text parhaat tekoälysovellukset in an art studio”
Ja lopputulos oli tällainen:
Eli jostain syystä tekstin kirjoittaminen on ongelma. Sama juttu monessa muussakin AI-kuvageneraattorissa.
Puhumattakaan monista muista ”bugeista” monissa eri generaattoreissa. Esimerkiksi ihmisten sormet ovat olleet ongelmallisia kuvageneraattoreille, samoin videogeneraattoreissa spagetti on haasteellista tekoälyllä. Olet saattanut nähdä jotain viraalivideoita, joissa Will Smithin näköinen tyyppi syö spagettia, joka ei ollut mikään mestariteos tekoälyltä.
Eli, nyt vuonna 2024 tekoälykuvageneraattorit ovat vielä monin paikoin melko hölmöjä, mutta tähän tilanteeseen tulee jatkuvasti korjausta ajan myötä, kun tekoäly saa lisää dataa (data on tekoälylle kuin proteiini bodarille) ja se itse kehittää itsestään paremman ”taiteilijan”.
Yhteenveto
Siinä siis niitä parhaita AI-kuvageneraattoreita nyt loppuvuodesta 2024.
Mielenkiinnolla odotamme seuraavaksi myös Googlen ImageFX-kuvageneraattoria lanseerattavaksi käyttöön myös Suomessa. Siitä saattaa taas tulla niin sanotusti ”game changer” ja sellainen sovellus, joka lyö läpi kunnolla koko kansan keskuudessa.
Mutta, sillä välin.
Hait kuvageneraattoria sitten viihdekäyttöön tai raakaan ammattikäyttöön, yllä olevilla sovelluksilla pääsee jokainen alkuun. Jos puolestaan etsit muita AI-generaattoreita, siirry katsomaan listaamamme parhaat tekoälysovellukset 2024 -listausta.